Wat is het verschil tussen een krokodil en een alligator

Alhoewel krokodillen en alligators ogenschijnlijk veel op elkaar lijken horen ze officieel niet tot dezelfde familie, ook qua leefgebied zijn er grote verschillen. Krokodillen leven eigenlijk bijna in elk continent op het zuidelijk halfrond (Afrika, Zuidoost Azië, Australië, Zuid-Amerika), Alligators komen alleen in Noord- en Zuid-Amerika en China voor.

In vergelijking met alligators hebben krokodillen een langere smallere snuit en wanneer een krokodil zijn bek dichtheeft zijn al zijn tanden nog te zien, een alligator heeft een overbeet, dit houdt in dat wanneer hij zijn bek dichtheeft de bovenkaak over de onderkaak heen valt en hierdoor alleen zijn bovenste tanden te zien zijn.

De krokodil behoort tot de Crocodylidae familie en kent 14 soorten, de alligator behoort tot de Alligatoridae familie en kent 8 soorten. Krokodillen eten voornamelijk vogels en grote zoogdieren, alligators eten naast andere zoogdieren ook vis en reptielen.

Zowel krokodil als alligator zijn carnivoor, dus vlees en/of vis eter.

Op het hetverschiltussen.nl vind je artikelen waarin twee of meer onderwerpen met elkaar vergeleken worden, geschreven door mensen met een bepaalde expertise of interesse. Onze artikelen zonder bronvermelding overnemen is niet toegestaan. Deze website is een initiatief van Splush.nl. Vragen en tips kan je mailen naar redactie@hetverschiltussen.nl

Privacy