≡ Menu

Wat is het verschil tussen Amerika en de Verenigde Staten

Wanneer je zegt dat je op vakantie gaat naar Amerika betekent in principe dat je niet aangeeft welk land je specifiek gaat bezoeken. Amerika is namelijk geen land, maar een groot continent die zo’n 60 landen bevat. Dat wil zeggen, veel landen beschouwen Amerika als één continent, in Nederland delen we Amerika op in de continenten Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

In Noord-Amerika ligt onder andere het land de Verenigde Staten, het land wat wij vaak ook gewoon Amerika noemen. Dat de Verenigde Staten Amerika noemen niet echt fout is komt met name doordat de officiële Engelse benaming voor de Verenigde Staten de United States of America is. Afgekort de USA, US of gewoonweg America.

Het is helemaal niet zo erg om de Verenigde Staten Amerika te noemen, iedereen zal weten wat je bedoelt. Feitelijk gezien is het echter incorrect, als je op vakantie gaat naar Amerika dan heb je de keuze uit zestig landen die je kan bezoeken. Amerika is officieel een continent of werelddeel en geen op zichzelf staand land.