≡ Menu

Wat is het verschil tussen een handtas en schoudertas

De handtas en de schoudertas zijn naast de rugtas misschien wel de soort tassen die het straatbeeld het meest domineren. Er lijkt enige overlap te zijn bij de handtas en de schoudertas, daarom een artikel over wat een handtas en schoudertas is en op welke punten ze van elkaar onderscheiden.

Handtas

Een handtas is een kleine tot middelgrote tas die voornamelijk door vrouwen wordt gebruikt om persoonlijke spullen in te vervoeren. De handtas wordt beschouwd als een modeaccessoire en is dikwijls passend bij een outfit.  Een handtas van een vrouw bevat vaak een telefoon, portemonnee, make up spullen, deodorant en tampons of maandverband. Er bestaan verschillende soorten handtassen, bekende voorbeelden zijn de clutch, crossbodytas, shopper, bowlingtas, hobotas, satchel, postbodetas, reportertas en schoudertas. Naast dat de schoudertas een soort handtas kan zijn is het ook een op zichzelf staande tassencategorie.

Schoudertas

De schoudertas is vaak een middelgrote tot grote tas die met een hengsel over schouder gedragen kan worden. Het kan hier om een handtas gaan, maar vaak zijn schoudertassen voornamelijk functioneel en minder een mode-artikel zoals dat bij de handtas vaak wel is. Bekende soorten schoudertassen zijn de schooltas en de docententas, een grote leren tas waar je leraren vaak mee ziet lopen. Ook een laptoptas is een soort schoudertas, maar ook de eerder genoemde reportertas en postbodetas zijn erg populaire schoudertassen.

Waar de handtas vaak meer een modeaccessoire is voor vrouwen is de schoudertas door het functionele aspect een tas die door zowel mannen als vrouwen gedragen wordt.

Een handtas die over de schouder gedragen kan worden wordt over het algemeen geen schoudertas genoemd, een handtas staat voor een fashion styled die door voornamelijk vrouwen gebruikt wordt om persoonlijke spullen in te doen. Een schoudertas is een functionele tas die weinig invloeden kent van modetrends en wordt gebruikt door mannen en vrouwen.