≡ Menu

Wat is het verschil tussen de iPhone 4 en de iPhone 4S

Op 4 oktober 2011 heeft Apple aangekondigd dat de iPhone 4S de opvolger zal zijn van de iPhone 4, tijdens deze zogenaamde keynote is tot verbazing van alle Apple liefhebbers niks concreets gezegd over de iPhone 5, terwijl de geruchtenmachine juist voor de iPhone 5 op volle sterkte het internet over ging. De iPhone 4S, een sterk verbeterde versie van de iPhone 4.

De looks
Het is onmogelijk om de iPhone 4S van een iPhone 4 te onderscheiden, qua looks zijn deze namelijk exact hetzelfde. Wel is de iPhone 4S, met een gewicht van 140 gram, 3 gram zwaarder dan zijn voorganger, voor de mens ook niet echt waarneembaar.

Prestaties
De S in de iPhone 4S staat voor speed (snelheid), Apple heeft het voor elkaar gekregen om de Apple A5 chip die in de iPad 2 zit in de iPhone 4S te verwerken. Ook de het intern geheugen is fors vooruit gegaan, wat in de praktijk betekent dat alles nog soepeler verloopt. Geschikt voor vele multimediale toepassingen.

Functionaliteiten
Meest voor de hand liggende verbetering ten opzichte van de iPhone 4 moest wel de kwaliteit van de foto’s zijn, de iPhone 4 moet het doen met een oubollige 5 megapixel, en de iPhone kan plaatjes schieten met 8 megapixel. Daarnaast heeft Apple de diafragmawaarde omhoog geschroefd naar f/2.4, dit in combi met betere beeldstabilisatie en ruis reductie ben je met de iPhone 4S in staat om betere foto’s te maken, ook in donkere ruimtes. Ook het maken van filmpjes doet de iPhone4 4S een stuk beter, de iPhone 4 moest het nog met een 720p kwaliteit doen, de 4S kan opnames maken met een 1080p kwaliteit. In de praktijk betekent dat de filmpjes die gemaakt worden op een iPhone 4S geschikter zijn voor vertoning op de huidige generatie televisies.

 

Met de iPhone 4S is het straks eenvoudig om je filmpjes, foto’s en muziek op je televisie af te spelen, mits je in het bezit bent van een Apple TV. Wat betreft de batterijduur heeft Apple er helaas maar weinig uren aan vast kunnen plakken, er is wel wat verbetering, that’s it.

De iphone 4S moet een een meer menselijk persoonlijke assistent worden, en daarom zal deze naast op iOS 5 ook gebruik maken van Siri. Siri is te besturen met de stem en kan applicaties openen, smsjes voorlezen en je kan Siri opdragen om op zoek te gaan naar een Grieks restaurant in de buurt. iOS 5 zal beschikbaar zijn voor de iPhone 4, Siri is alleen voor de iPhone 4S.

Waar de iPhone 4 momenteel met enkel 8 gig opslag te krijgen is, komt de iPhone 4S met 3 verschillende groottes, namelijk: 16 gig, 32 gig en 64 gig. Prettig om 64 gig tot je beschikking te hebben, maar wellicht een beetje overbodig nu Apple ook een iCloud lanceert.