≡ Menu

Wat is het verschil tussen een kingsize en queensize bed

Een goede nachtrust is belangrijk, daarom is slapen in een goed bed minsten zo belangrijk. Bedden komen in vele vormen en maten en als je genoeg ruimte in je slaapkamer hebt zou je kunnen kiezen voor een kingsize of queensize bed, de twee grootste beddenmaten die er in de winkel te beddenwinkel te koop zijn.

Een kingsize bed is 190 cm breed en minimaal 200 cm lang, een queensize bed is 160 cm breed en minimaal 200 cm lang. Een normaal tweepersoonsbed is 140 cm breed en minimaal 200 cm lang.

tweepersoonsbed

De meeste beddenwinkels gaan wat betreft de maat tot een maximale breedte van 180. Kingsize en queensize formaat is een zeldzaamheid.

Dit zijn de maten zoals wij deze in Nederland, in bijvoorbeeld hotels, kennen, in bijvoorbeeld Engeland en Ierland zijn de kingsize en queensize bedden een fractie kleiner. In Amerika zijn deze maten, uiteraard, een fractie groter.

Waar kingsize en queensize bedden voor de één een luxe artikel is is het voor dikke personen juist een must om dit formaat bedden aan te schaffen. Omdat dikke mensen nogal wat ruimte nodig hebben om om te draaien zijn vooral bedden die extra breed zijn een must. En daar onderscheiden de kingsize en queensize bedden zich in.

Een bed van 140 cm breed is voor een stel van normaal postuur breed genoeg om ieder nog genoeg bedruimte te hebben.