≡ Menu

Wat is het verschil tussen de Koga E-Runner en de Flyer T8

Elektrische fietsen worden steeds populairder in Nederland, vaak genoemde en best geteste modellen zijn de Koga E-Runnen en de Flyer T8. Beide fietsen liggen qua prijs dicht bij elkaar, maar wat betreft de specificaties zijn er behoorlijk grote verschillen. Alhoewel de Flyer T8 qua kracht en hanteerbaarheid beter is dan de Koga E-Runner, is kort gezegd de Koga E-Runner over het geheel uitgebreider en completer dan de Flyer T8.

Het belangrijkste element van een elektrische fiets is de accu, deze is bij de Koga E-Runner met 3,5 kilo 1 kilo zwaarder dan die van de Flyer T8. Nadeel bij de Flyer T8 is dat de accu per se uit de fiets moeten worden genomen om deze op te laden, bij de Koga E-Runner kan de accu uit de fiets worden genomen, maar deze kan je ook in de fiets laten voor het opladen. Met 360 Wh is de rijduur van de Koga E-Runner een stuk langer dan bij de Flyer T8, die moet het met 260 Wh doen. Bij de Koga E-Runner zit de accu onder de bagagedrager en bij de T8 boven de trapas.

Omdat de E-Runner 21 versnellingen heeft maakt deze gebruik van derailleur versnellingen, de T8 die slechts 8 versnellingen telt kan deze wegwerken in een naafversnelling.