≡ Menu

Wat is het verschil tussen lipgloss en lippenbalsem

Lippenbalsem is zalfachtige hardere substantie die je op je lippen smeert om zo problemen met je lippen te verzachten of te verhelpen. Lippenbalsem zit vaak in kleine potjes of zit in een verpakking gelijk als lippenstift zodat je het eenvoudig op je lippen kan smeren. Lippenbalsem in een potje dien je met je vingers op je lippen aan te brengen.

Lippenbalsem wordt vaak gebruikt bij schrale droge lippen of als bescherming tegen de zon, zonnebrandcrème voor je lippen dus. Droge lippen worden onder andere veroorzaakt door koude lucht in de winter of juist door een te lage luchtvochtigheid binnenshuis doordat de verwarming hoog staat, een andere veelvoorkomende oorzaak van droge lippen is te weinig drinken. In het laatste geval kan je beter meer gaan drinken in plaats van lippenbalsem te gaan gebruiken.

Een lippenbalsem zal je niet in alle gevallen kunnen helpen bij droge lippen, zo kunnen droge lippen duiden op bloedarmoede. En dan kan je lippenbalsem smeren wat je wilt, het zal je hoogstens een tijdelijke verlichting geven.

Lipgloss is een make-up welke als doel heeft om de lippen van de mond te accentueren, het gaat hier vooral om het toevoegen van een glans, je kan van hieruit kiezen voor een transparante glans of een (meer) dekkende glans met een kleurtje. Lipgloss zit vaak in een tube of in een potje met een kwastje.

Er worden dikwijls veel elementen aan lipgloss toegevoeged, niet alleen glitters en bepaalde geurtjes maar ook gezondmakers als aloe vera en vitamine E, waardoor het de werking krijgt van een lippenbalsem.

Bekende lipgloss merken zijn Rimmel London, Maybelline, Miss Sporty, Kardashian Beauty en Max Factor.

En als laatst nog een tip, gooi de lippenbalsem weg als je het gebruikt hebt tijdens een koortslip en deze nu verholpen is. Je gaat jezelf en anderen geen plezier doen als je de lippenbalsem ook na de koortslip blijft gebruiken, tenzij je de koortslip graag zo snel mogelijk terug wilt.