≡ Menu

Wat is het verschil tussen de Nuna IVVI kinderwagen en Mutsy Evo kinderwagen

Het is erg belangrijk om een pasgeboren baby, een peuter en eventueel kleuter goed te kunnen vervoeren. Je ontkomt er dan ook niet aan om een wandelwagen en kinderwagen in huis te halen als er een baby aanstaande is. Tegenwoordig bestaan er combiwagens, deze wagens komen met een wieg, zodat je er eerst een kinderwagen van kan maken. Dit wiegje kan je vervangen door een stoeltje zodat je van de combiwagen een wandelwagen kan maken.

Twee populaire combiwagens op dit moment zijn de Nuna IVVI en Mutsy Evo uit 2015. In dit artikel richten we ons voornamelijk op de punten waarop de wagens van elkaar verschillen.

Rijprestaties

De Nuna IVVI en Mutsy Evo hebben beide vier wielen, dit maakt ze sowieso al stabieler dan kinderwagens met drie wielen. Als je bijvoorbeeld een hond hebt of over ruig terrein wilt lopen dan is een kinderwagen met vier wielen altijd verstandiger dan een kinderwagen met drie wielen.

nunaivvi

Nuna IVVI

Hoe dan ook scoren de Nuna IVVI en Mutsy Evo ruim voldoende als het gaat om de rijprestaties. Wel moet gezegd dat de voorwielen van de Nuna IVVI een stukje kleiner zijn dan die van de Mutsy Evo, dit maakt de wagen net wat minder stabiel als je bijvoorbeeld een stoep op of af moet rijden. De Mutsy Evo rijdt dan net wat stabieler, ook als de weg wat hobbelig is. Als je dit wat verder doortrekt is er dan weer weinig verschil op te merken als je met de wagens op ruig terrein rijdt, door bijvoorbeeld het bos rijden gaat beide wagens prima af, zolang je maar niet vergeet de voorste wieltjes vast te zetten.

Vervoer en gebruik

De Nuna IVVI zit in een net wat hogere prijsklasse als Mutsy Evo, en ook als zijn de beide wagens op veel punten gelijk, op het punt van comfort is dit niet het geval. De makers van de Nuna IVVI beduidend meer aandacht besteed aan de ergonomie als het gaat om het wandelwagen gedeelte, een kind kan in de Nuna IVVI goed zitten. De makers van de Mutsy Evo zijn vergeten de zitting enige zachtheid mee te geven, daarnaast is de zitting te diep. Ook is het opvallend dat de rugleuning aan de korte kant is. Punten die belangrijk zijn om in het achterhoofd te houden als je een wagen wilt hebben voor lange wandelingen.

Verder blinkt de Mutsy Evo juist wel weer uit als het gaat instellen van de voetensteun, bij de Nuna IVVI gaat dit net wat stroever. Je kind er in en er uit tillen gaat prima, ook als de zitting met het gezicht naar je toe staat. De duwstang wil bij andere wandelwagens dan nog wel eens in de weg zitten.

De Nuna IVVI zijn beide goed in elkaar te vouwen tot een relatief klein pakketje, handig voor in de auto. De Nuna is overigens wel makkelijker in en uit te klappen. Aan de andere kant zijn beide kinderwagens uitgeklapt best wel groot, even met de wagen de bus of trein in vergt nogal wat geklooi, daar heb je echt meerdere handen voor nodig om dat in goede banen te leiden.

mutsyevo

Mutsy Evo

Als het gaat om de bediening dan soort de Nuna IVVI toch wel beter ten opzichte van de Mutsy Evo. De Nuna IVVI is makkelijker in en uit te klappen, de zitting is makkelijker vast en los te maken, de rugleuning is makkelijker te bedienen en is ingeklapt bespaart de Nuna Ivvi meer ruimte dan de Mutsy Evo.

En mocht het vervoer van boodschappen prioriteit hebben, dan is de Mutsy Evo geen goede keuze. De boodschappen ruimte onder de zitting is erg ondiep en daardoor niet bepaald praktisch.

Aan de andere kant biedt de Mutsy Evo weer een hele rits aan accessoirers die de Nuna IVVI niet heeft. Voor een meerprijs kan je bijvoorbeeld en parasol en een net tegen de muggen kopen. Het is wel tegen een meerprijs, maar de Nuna IVVI levert deze helemaal niet. Een kinderwagen zonder parasol en muskietennet is vooral in de zomermaanden best lastig, helemaal bij een pasgeboren baby.

Uiteindelijk kan je concluderen dat de prestaties van de Nuna IVVI en Mutsy Evo op heel veel punten gelijk aan elkaar zijn. De Nuna IVVI is wel de duurste combiwagen, daar krijg je ook wat voor terug in de vorm van meer comfort en een meer doordachte bediening. Beide wagens scoren hoe dan ook een ruime voldoende.