≡ Menu

Wat is het verschil tussen pumps en high heels

Veel vrouwen zijn gek op mooie schoenen, er bestaat dan ook een grote variate aan vrouwenschoenen waar de schoenen met hakken misschien wel de meest vrouwelijk zijn. Bekende voorbeelden van schoenen met hakken zijn pumps en high heels (hoge hakken). Beide termen worden opvallend vaak door elkaar gebruikt, toch zijn er duidelijke verschillen tussen pumps en high heels.

Pumps zijn veruit de meest populaire vrouwenschoenen, verder is definitie van pumps nou niet bepaald erg standvastig als het vergelijkt met de definitie van high heels. In de basis zijn pumps gesloten schoenen, behalve aan de bovenkant. De bovenkant van de voet is dus voor een groot gedeelte te zien, vaak tot waar de tenen beginnen. Een schoen met kleine brede hak waarbij de voet helemaal bedekt is is dus geen pump.

De klassieke pump komt zonder bandjes, veters en andere versieringen en heeft een licht verhoogde hak, de hak zelf is vrij breed. Dit verklaard ook waarom pumps zo populair zijn, op de meeste pumps is namelijk goed te lopen.

High heels, of in het Nederlands hoge hakken, zijn alle schoenen met hoge hakken welke niet de kenmerken van pumps hebben. High heels hebben beduidend hogere hakken dan pumps, dit heeft als gevolg dat de voeten steil in de schoenen staan. Daarnaast kunnen de hakken zelf erg smal zijn wat de stabiliteit niet ten goede komt. Vrouwen die high heels dragen kunnen hierdoor pijnlijke voetproblemen krijgen, dit komt voornamelijk doordat de voeten niet in een natuurlijke stand staan waardoor bepaalde gewrichten onder druk komen te staan, ook een veelvoorkomende kwaal bij het dragen van high heels is rugpijn.

Toch dragen veel vrouwen  naar tevredenheid high heels, er zijn namelijk bewezen voordelen gekoppeld aan het dragen van hoge hakken. Bij vrouwen die high heels dragen worden de billen namelijk voordeliger getoond, daarnaast wordt het lichaam gedwongen om met de borst vooruit te staan. Met behulp van hoge hakken wordt de vrouw ook een paar centimeter groter en de benen lijken slanker. Veel vrouwen en vooral mannen kunnen zich misschien niet goed voorstellen dat het dragen van high heels prettig is, toch kan het voor vrouwen een hulpstuk zijn om zichzelf beter te presenteren.

In de praktijk bestaat er eigenlijk nog nauwelijks verschil tussen pumps en high heels, als je in ieder geval de online schoenenwinkels bekijkt zie je dat het stuivertje wisselen is tussen de termen pumps en high heels.