≡ Menu

Wat is het verschil tussen een stiefbroer en halfbroer

Als een man en vrouw gaan scheiden terwijl ze samen kinderen hebben, en één van de twee of allebei vinden weer een nieuwe partner dan is het mogelijk dat de kinderen opeens nieuwe broertjes en zusjes krijgen, dit zou een stiefbroer of halfbroer kunnen zijn.

Stel je voor, jouw ouders gaan scheiden. Je vader vindt een nieuwe vriendin die zelf al twee kinderen heeft, een jongen en een meisje. De jongen wordt dan jouw stiefbroer, het meisje jouw stiefzus. De nieuwe vriendin van je vader is dan je stiefmoeder.

Jouw moeder vindt een nieuwe vriend, hij heeft geen kinderen maar wil dit wel graag. Dit kindje krijgt hij samen met je moeder, het jongetje of meisje wat geboren wordt is dan je halfbroertje of halfzusje. De nieuwe vriend van je moeder is je stiefvader.

Met een stiefbroer deel je geen genen, je bent geen bloedverwanten. Het enige wat je samen met je stiefbroer deelt is een huis en de nieuwe samenstelling van jullie ouders. Een halfbroer heeft voor 50% de genen van jou, deze halfbroer weet echter niet beter dat zijn ouders zijn echte papa en mama zijn, terwijl er voor jou nog een stiefouder bij zit.